Anditos i Vielha

Comarques: Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Vall d’Aran, Ripollès.

Els productes i la cuina de l’Aran, tot i la influència gascona, manifesten uns estrets lligams amb els productes de la terra catalana, especialment quan parlem dels embotits típics de la zona.

Els Anditos són un dels primers productes que, segons tradició, es menjaven després de la matança. Tot i que va deixar de fer-se durant molts anys, els xarcuters de la zona van recuperar la tradició cap als anys 90 i la mantenen fins el dia d’avui.

Reconeixeràs els Anditos per la seva forma cilíndrica, dividida en diferents porcions, i pel seu color fosc, entre marró i vermellós.

Els podràs trobar a les xarcuteries de Bossost i Vielha i recomanem que els mengis fregits o a la brasa tot fent un bon sopar amb amics o en familia, ja que el seu sabor és bastant intens.

Parc Nacional d’Aigüestortes

El Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici és l’únic parc nacional de Catalunya i centre d’un Espai Natural Protegit de grans dimensions, 105 quilòmetres quadrats exactament. Caracteritzat per un paisatge d’alta muntanya amb rius, cascades, estanys, valls glacials i gairebé 200 llacs de muntanya, entre els quals destaca l’estany de Sant Maurici. Aquest indret és un paradís per al senderisme, la BTT, l’alpinisme i altres activitats com l’educació ambiental.

Font: Generalitat de Catalunya, Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (2003), Productes de la Terra. Barcelona, Catalunya. Font: Turisme de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *