Baldana d’arròs – Aiguamolls del Delta

La botifarra, o baldana, d’arròs és l’embotit més popular de les Terres de l’Ebre. Com el seu propi nom indica, aquest producte icònic neix de la combinació de la carn del porc amb l’arròs, producte estrella de la zona.

Fet de sang, carn i arròs, mostra un color marró molt fosc amb una textura granelluda causada, precisament, pels grans d’arròs. Té un alt càrrec calòric I un important contingut en greix i se sol menjar a la brasa o a la planxa tot I que també forma part de receptes típiques de la zona com el «barrejat».

Tot I que la majoria de les baldanes es comercialitzen al mateix obrador o botiga on s’elabora, sobretot al Montsià i al Baix Ebre tot i que també les pots trobar a les comarques de Tarragona.

Aiguamolls del Delta

El Riu Ebre no és només el riu més cabalós i llarg d’Espanya, sinó que també és l’arquitecte d’un dels paisatges més bonics i singulars de Catalunya: el Delta de l’Ebre. L’Ebre desemboca al Mediterrani rodejat de platges, arrossars i aiguamolls tan típics a la zona. En aquest paisatge únic es refugien moltes de les aus migratòries que sobrevolen Europa.

Els moments més màgics per visitar aquest paratge únic son durant les primeres i les últimes llums del dia, on segurament podràs veure flamencs sobrevolant el cel ataronjat.

Si visites aquest indret, no pots deixar d’anar a la platja del trabucador, paradís del kitesurf o els camps d’arròs que envolten el Delta.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *