Botifarra de Perol – Comarques gironines

La botifarra de Perol rep el seu nom per la caldera on es couen les botifarres: el perol. Aquest producte és un dels màxims exponents de la cuina gironina.

S’elabora amb el budell prim, que es farceix de carns, com el cap de porc, el cor o el ronyó que es couen al perol, a més, s’hi afegeixen papada, sal i pebre.

Un cop cuinada resulta en una botifarra melosa i gustosa que admet moltes preparacions, des de menjar-la mig assecada, amb pa torrat, o també posar-la en cuinats, esparracada i acompanyada amb fesols cuits, unes patates aixafades o bolets.

Val a dir que aquest producte també el pots trobar al Maresme 🙂

Girona

Girona enamora, per això és una de les ciutats més emblemàtiques de Catalunya, la ciutat històrica de Girona permet resseguir més de dos mil anys d’història a partir de dos recintes fortificats, la Força Vella i l’Eixample Medieval. El primer correspon a la fundació romana i el segon a l’ampliació de les muralles durant els segles XIV i XV. No pots visitar aquesta ciutat sense passejar pel barri jueu del Call, visitant els seus carrers estrets i les places portalades, on s’amaguen les conegudes construccions noucentistes de Rafael Masó.

Pots completar la visita per la ribera del Ter creuant els ponts que conecten les dues parts la ciutat. Un cop t’endinsis per aquesta ciutat el seu encant t’atraparà, n’estem segurs. I recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte típic de la zona que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *