Gossets – Pallars Jussà i Noguera

Coneguts també com telerons, llengüets i gossets de sang, aquest embotit és el màxim exponent de l’aprofitament de recursos de la matança del porc.

Els gossets tenen una forma arrodonida i són de color marró-vermellós fosc trencat pel color blanc de la mantellina. La mida és molt variable i el tall és el mateix que el de la botifarra negra, més o menys granellut.

Els podràs trobar a les cansaladeries i carnisseries de la comarca del Pallars Jussà i també en alguns punts de la Noguera. Aquest embotit es consumeix com la botifarra negra però amb la diferència que, per fer a la brasa, els gossets són una opció preferible.

Si el vols menjar cuit, només necessitaràs tallar-lo a rodanxes i acompanyar-lo d’un bon pa amb tomàquet per gaudir d’un bon esmorzar per començar el dia amb energia.

El Congost del Mont-Rebei

El congost de Mont-Rebei que forma el riu Noguera Ribagorçana en travessar la serra del Montsec, constitueix l’únic gran congost de Catalunya que es manté més o menys verge sense que el travessi cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica. Les parets del congost arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l’amplada mínima del congost és de només 20 metres.

Si vols gaudir d’un dia al Congost del Mont-Rebei l’accés més fàcil per als vehicles és des del Pont de Montanyana. El camí que travessa el congost és de visita obligada per la seva espectacularitat i bellesa. Per accedir a la part culminant de la reserva i del Montsec, des d’on es té una vista panoràmica excepcional del Pirineu, part de la Ribagorça i de la Depressió de Lleida.

Per completar la teva visita i recuperar forces, deixa’t aconsellar pels nostres xarcuters i carnissers loclas, estan allà on vagis per ofertir-te un producte típic de la zona que segur que completarà la teva experiència turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *