Paltruc – La Cerdanya

El Paltruc, també conegut com a poltruc, peltruc o poltrú és la botifarra cuita més gruixada.

Aquest embotit és típic de la zona de Girona i La Cerdanya i es fa a partir de la bufeta o intestí gros (d’aquí ve el nom de paltruc) del porc, farcit de carn de porc capolada i adobada, bullit a foc lent i de gust extraordinari.Hi ha diferents menes segons el tipus de carn; negre, blanc o d’ou. El paltruc negre és aquell que conté san i carn de porc que un cop cuita resulta en un color negrós.

El blanc, anomenat també bisbe blanc o bisbot es dóna quan s’emboteix la carn magra i el greix però no s’empra sang. Per últim, el paltruc d’ou resulta d’una barreja de carn magra bullida, greix i ou.Tots tres són típics i boníssims!

LLAC DE MALNIU

La zona de Malniu (Meranges) és un dels espais lacustres més importants i interessants de la Cerdanya. L’estany d’origen glacial de Malniu, envoltat de pins i blocs de granit, és la joia de la corona del massís del Puigpedrós, que amb els seus 2.915 m domina tota la Cerdanya i fa frontera amb l’estat francès. El seu fàcil i ràpid accés des del refugi de Malniu, amb una ruta lineal d’uns 3 km (anada i tornada) l’han convertit en un indret molt transitat i, fins i tot, a vegades massificat.

És una ruta de dificultat baixa i amb una durada breu, d’una hora i mitja aproximadament, amb un desnivell de 140 m. Una opció perfecta per gaudir de la natura en família. Després d’aquesta excursió de migdia, segur que s’obre gana i pots tastar els productes típics de la zona que no en són pocs i tots són boníssims.

Recorda que els nostres carnissers i xarcuters de la zona podran explicar-te tot el que necessitis sobre els productes locals!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *