Piumoc – Garrotxa

A Tortellà, localitat situada al cor de la Garrotxa, encara s’elabora el Piumoc, un embotit tradicional de les comarques gironines i protagonista indiscutible del clàssic plat de faves.

Si parlem de la seva història, podem afirmar que el Piumoc té el seu origen a les masies gironines i solia ser típic durant l’època de la collita de les faves, cap a finals d’abril.

Aquest embotit pertany a la família dels secs I es caracteritza per una textura granulosa i sabor molt intens. Si no t’hi fixes, el seu aspecte pot passar per una llonganissa però el seu color vermellós característic marca la diferència entre els dos embotits.

El Piumoc es menja, generalment, cuit i és molt típic dels estofats de la zona.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa forma el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica.

Els volcans que no pots deixar de visitar son els següents:

Volcà de Santa Margarida: Situat al municipi de Santa Pau, aquest volcà té un cràter amb un gran prat on podràs veure, al vell mig de l’extensió, l’esglèsia de Santa Margarita, d’origen romànic.
Volcà Croscat: Aquest és totalment diferent al primer volcà que hem mencionat, el seu paisatge llunar i la seva forma de ferradura.

Si visites la zona no et pots perdre la Fageda d’en Jordà i Castellfollit de la Roca, qui avisa no traeix 🙂 Ah! I recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte típic de la zona que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *