Recuit de drap – Alt i Baix Empordà
El recuit és un producte lacti tradicional de les comarques empordaneses molt apreciat. És un dels formatges tradicionals frescos de Catalunya elaborat amb llet d’ovella o amb llet d’ovella i de cabra bullida al bany maria dues vegades, d’aquí ve el nom de recuit.
Es caracteritza per un color blanc lletós i brillant de textura tova i gelatinosa i un sabor dolcet i gras que es desfà al paladar. Com a consell et direm que el conservis entre 2 i 4 graus perquè sinó el gust segur que serà agre.
El podràs trobar per tot Catalunya tot i que és típic de les comarques gironines.
Camí de Ronda
La ruta del Camí de Ronda és un recorregut per fer a peu que ressegueix l’antic camí de ronda que voreja el litoral de la costa Brava. La gran majoria de recorregut transcorre per corriols estrets només aptes per circular-hi a peu, amb desnivells, pujades i baixades contínues, i a vegades una mica tècniques.
En algunes ocasions també caminarem per passejos marítims, platges i per trams completament plans. Tot això, unit a la gran bellesa paisatgística, la flora, i l’abrupta geologia de la Costa Brava, fan que el Camí de Ronda sigui un autèntic paradís per al senderista i l’excursionista.
I recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte típic de la zona que segur que completarà la teva ruta turística.