Xolís – Pallars Sobirà

El Xolís és un embotit fet amb cans de porc, com el pernil, llom, espatlla, cansalada fresca barrejada amb papada. La seva preparació, tradicionalment, se solia donar durant els mesos d’hivern, concretament al desembre o gener i estava disponible a partir d’abril, ja que el seu procés de curació és d’aproximadament tres mesos.

Actualment, és un producte que es pot trobar durant tot l’any a les botigues de la zona.El podràs reconèixer fàcilment pel seu color marronós amb traces blanquinoses que són causades per l’intestí sec. Un tret molt característic és la forma de 8 allargat que té, provocada per la darrera pitjada amb la mà en treure’l de la premsa.

Vagis on vagis del Pallars, sobretot al Pallars Sobirà, podràs trobar-lo i degustar-lo. No te’l pots perdre.

Burg, Espot i altres pobles amb encant.

El Pallars Sobirà està ple de poblets amb encant. Preparat per conèixer-los tots?Caminar pels carrers de Burg és viatjar en el temps, és passejar per carrerons rodejats de natura i cases de pedra amb sostres de pissarra que desemboquen a l’església del poble, el campanar de la qual domina l’estampa del poble.Espot és molt més que el poble que dóna nom a una estació d’esquí.

El nucli antic d’Espot guarda petits tresors de l’arquitectura tradicional pallaresa. Els carrers estrets és reparteixen entre les cases de pedra i condueixen a racons de gran encant rodejats de natura.Tavascan, Peramea, Gerri de la Sal, Esterri d’Àneu I Tírvia, entre d’altres, són molts dels pobles que trobaràs per la zona i que ben segur que t’enamoren.

Recorda que a cada un d’aquests indrets tindràs un carnisser i xarcuter per explicar-te les particularitats dels productes típics de la zona així com per oferir-te un producte bo, fresc i local :cara_ligeramente_sonriente:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *