La carn és una font important de nutrients essencials per al nostre organisme, com les proteïnes, vitamines i minerals. En aquest article, explorarem els motius pel qual menjar carn pot ser beneficiós per a la salut.
El nombre de consells d’alimentació saludable, beneficis per a la salut de menjar carn i idees de dieta ha augmentat i l’enfocament en una dieta saludable i nutritiva ha augmentat considerablement en les últimes dècades. La població catalana està cada vegada més preocupada per menjar sa. Mentre que alguns ho fan per a perdre pes, uns altres estan preocupats per viure una vida llarga i saludable.
Amb els constants avanços en tecnologia i coneixement, la llista en constant canvi d’opcions d’aliments saludables i no saludables pot semblar impossible de seguir. A mesura que les modes dietètiques van i venen, molt poques coses són certes. Els professionals van i venen sobre quin tipus de llet has de beure, si has de menjar tres menjars al dia o sis menjars al dia, si has de reduir els carbohidrats per complet o només menjar grans integrals, i si la carn és dolenta per a la teva salut.
Les proteïnes són els pilars de la vida, ja que es troben en cada cèl·lula del nostre cos. Els nostres òrgans i teixits estan fets, en la seva majoria, de proteïnes. Per a saber més sobre la funció d’aquests nutrients, visita el nostre article.
Entre les principals funcions d’aquesta vitamina es troben, produir glòbuls vermells saludables, mantenir un adequat funcionament del sistema nerviós i participar en la síntesi de l’ADN. Descobreix més sobre aquesta vitamina en el següent article.
Per les seves propietats nutricionals, la carn es converteix en un element important per al rendiment ja que ajuda a enfortir i construir els músculs, permet la correcta oxigenació del cos i converteix els aliments en combustible. Coneix més sobre el paper de la carn en la dieta d’un atleta en el següent article.
Estudis realitzats per la universitat d’Harvard, van aconseguir desxifrar que, gràcies al consum de carn, la grandària i la forma del cervell van canviar. En l’actualitat s’ha demostrat que és essencial consumir carn per a mantenir el funcionament òptim del cervell. Troba més informació en el següent article.
El ferro és un nutrient necessari per a la formació d’hemoglobina, la qual és una proteïna present en els glòbuls vermells i la seva principal funció és portar oxigen a totes les cèl·lules del cos. La forma en què el nostre organisme absorbeix i aprofita millor aquest nutrient, és el ferro hemínic, que és el que prové de productes d’origen animal com a cap de bestiar, porc, peix i ocells.