Salut
Per què és important menjar carn per a la teva salut

La carn és una font important de nutrients essencials per al nostre organisme, com les proteïnes, vitamines i minerals. En aquest article, explorarem els motius pel qual menjar carn pot ser beneficiós per a la salut.

El nombre de consells d’alimentació saludable, beneficis per a la salut de menjar carn i idees de dieta ha augmentat i l’enfocament en una dieta saludable i nutritiva ha augmentat considerablement en les últimes dècades. La població catalana està cada vegada més preocupada per menjar sa. Mentre que alguns ho fan per a perdre pes, uns altres estan preocupats per viure una vida llarga i saludable.

Amb els constants avanços en tecnologia i coneixement, la llista en constant canvi d’opcions d’aliments saludables i no saludables pot semblar impossible de seguir. A mesura que les modes dietètiques van i venen, molt poques coses són certes. Els professionals van i venen sobre quin tipus de llet has de beure, si has de menjar tres menjars al dia o sis menjars al dia, si has de reduir els carbohidrats per complet o només menjar grans integrals, i si la carn és dolenta per a la teva salut.

1
És una de les principals fonts de proteïna

Les proteïnes són els pilars de la vida, ja que es troben en cada cèl·lula del nostre cos. Els nostres òrgans i teixits estan fets, en la seva majoria, de proteïnes. Per a saber més sobre la funció d’aquests nutrients, visita el nostre article.

2
Aporta vitamina B12

Entre les principals funcions d’aquesta vitamina es troben, produir glòbuls vermells saludables, mantenir un adequat funcionament del sistema nerviós i participar en la síntesi de l’ADN. Descobreix més sobre aquesta vitamina en el següent article.

3
Millora el rendiment

Per les seves propietats nutricionals, la carn es converteix en un element important per al rendiment ja que ajuda a enfortir i construir els músculs, permet la correcta oxigenació del cos i converteix els aliments en combustible. Coneix més sobre el paper de la carn en la dieta d’un atleta en el següent article.

4
És peça clau en el desenvolupament cerebral

Estudis realitzats per la universitat d’Harvard, van aconseguir desxifrar que, gràcies al consum de carn, la grandària i la forma del cervell van canviar. En l’actualitat s’ha demostrat que és essencial consumir carn per a mantenir el funcionament òptim del cervell. Troba més informació en el següent article.

5
Font de ferro hemínic

El ferro és un nutrient necessari per a la formació d’hemoglobina, la qual és una proteïna present en els glòbuls vermells i la seva principal funció és portar oxigen a totes les cèl·lules del cos. La forma en què el nostre organisme absorbeix i aprofita millor aquest nutrient, és el ferro hemínic, que és el que prové de productes d’origen animal com a cap de bestiar, porc, peix i ocells.

Comparteix