Mandonguilles de l’àvia

Una recepta de tota i per a tota la vida

Si tens un fill o filla adolescent, probablement, ara es troba a casa estudiant un munt de matèries que ha d’aprovar per passar al següent curs.

Per tal que es prengui un descans i perquè la cuina no sigui una assignatura pendent a la seva vida, et proposem que elaboreu una recepta bàsica de tota la vida: mandonguilles de l’àvia amb salsa de tomàquet i xampinyons.

Llibres tancats i cap als fogons!

 

Ingredients per a fer les mandonguilles (per a 4 persones):

 

 

400 gr de carn de vedella picada
400 gr de carn de porc picada
1 culleradeta de pebre negre
2 ous
3 llesques de pa
3 grans d’all
Julivert fresc
Llet
Pa ratllat
Farina
Oli d’oliva
Sal

Ingredients per a fer la salsa:

1 kg de tomàquets madurs
1 safata de xampinyons
1 raig d’oli d’oliva


 

Elaboració de les mandonguilles:

En un bol, barregeu bé les dues carns. Afegiu la sal, el pebre, l’all i el julivert picats i, seguidament, també els ous. Remeneu bé tots els ingredients.

En un altre recipient amb llet remulleu les llesques de pa. Ara, amb les mans ben netes, feu una pasta. Incorporeu aquesta barreja a la carn i afegiu tres o quatre cullerades de pa ratllat. Remeneu-ho tot plegat.

Arriba el moment de fer les boles de la mateixa mida. Quan hàgiu acabat, enfarineu les pilotes. Tot seguit, escalfeu una paella amb abundant oli i aneu fregint-les a poc a poc fins que agafin un to daurat.

Apagueu el foc i deixeu-les reposar a la cassola mentre prepareu la salsa de tomàquet.

Elaboració de la salsa:

Traieu els xampinyons de la safata, renteu-los amb aigua i talleu-los en làmines.

Poseu un raig d’oli en una paella i saltegeu els xampinyons. Reserveu-ho tot en un plat.

A la mateixa paella, afegiu una mica més d’oli i comenceu a sofregir el tomàquet, a foc mitjà durant 10 minuts. Per a acabar, incorporeu els xampinyons i els deixeu coure uns 5 minuts, a foc suau.

Ara ja podeu cobrir la carn amb la salsa i gaudir d’aquesta meravellosa recepta casolana.

De ben segur que passareu una bona estona i, al mateix temps, el teu fill o filla estarà aprenent una important lliçó: cuinar a més de ser necessari en el dia a dia, també pot ser molt divertit!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *