Muffins de cansalada

En aquests dies de confinament que hem d’estar a casa, molts estan aprofitant el temps per desenvolupar noves habilitats com, per exemple, la cuina. Si tu encara no t’has animat a posar-te el davantal, avui pot ser un bon dia per deixar-te emportar i crear noves receptes amb les teves mans. Quin gran plaer, oi?

I perquè comencis amb un plat molt saborós i fàcil d’elaborar, et proposem preparar uns muffins de cansalada fumada amb formatge.

Comencem!

 

 

Ingredients (per a 10-12 muffins):

  • 200 gr de farina.
  • 200 ml de llet.
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra.
  • 2 cullerades petites de llevat en pols.
  • 1 cullerada petita de sal.
  • Pebre.
  • 2 ous.
  • 100 gr de cansalada fumada.
  • 130 gr de formatge ratllat.

Elaboració:

  1. Trosseja la cansalada fumada en petites tires i després cuina en una paella fins que quedi una mica cruixent.
  2. Ara ja és el moment de preparar la massa. En un bol gran barreja la llet, l’oli, els ous, la sal i el pebre.
  3. A continuació afegeix-hi la farina i el llevat, i comença a batre enèrgicament perquè la massa quedi homogènia i sense cap grumoll.
  4. El següent pas consisteix a incorporar el formatge i la cansalada fumada, tot reservant una mica de cada.
  5. Prepara una safata per a muffins amb càpsules i emplena-les amb la barreja gairebé per complet, més o menys a 3/4 de la seva capacitat. Decora-les pel damunt amb el formatge i la cansalada que havies reservat anteriorment.
  6. Per últim, enforna els muffins a 180 °C durant uns 15-20 minuts. Quan estiguin daurats ja es podran treure del forn.

Vinga, cap a la cuina! No t’ho pensis més! Estem segurs que gaudiràs d’aquesta estona. I encara més de menjar-te un àpat tan divertit cuinat per tu mateix/a

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *