Muffins de cansalada
En aquests dies de confinament que hem d’estar a casa, molts estan aprofitant el temps per desenvolupar noves habilitats com, per exemple, la cuina. Si tu encara no t’has animat a posar-te el davantal, avui pot ser un bon dia per deixar-te emportar i crear noves receptes amb les teves mans. Quin gran plaer, oi?
I perquè comencis amb un plat molt saborós i fàcil d’elaborar, et proposem preparar uns muffins de cansalada fumada amb formatge.
Comencem!
Ingredients (per a 10-12 muffins):
- 200 gr de farina.
- 200 ml de llet.
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra.
- 2 cullerades petites de llevat en pols.
- 1 cullerada petita de sal.
- Pebre.
- 2 ous.
- 100 gr de cansalada fumada.
- 130 gr de formatge ratllat.
Elaboració:
- Trosseja la cansalada fumada en petites tires i després cuina en una paella fins que quedi una mica cruixent.
- Ara ja és el moment de preparar la massa. En un bol gran barreja la llet, l’oli, els ous, la sal i el pebre.
- A continuació afegeix-hi la farina i el llevat, i comença a batre enèrgicament perquè la massa quedi homogènia i sense cap grumoll.
- El següent pas consisteix a incorporar el formatge i la cansalada fumada, tot reservant una mica de cada.
- Prepara una safata per a muffins amb càpsules i emplena-les amb la barreja gairebé per complet, més o menys a 3/4 de la seva capacitat. Decora-les pel damunt amb el formatge i la cansalada que havies reservat anteriorment.
- Per últim, enforna els muffins a 180 °C durant uns 15-20 minuts. Quan estiguin daurats ja es podran treure del forn.
Vinga, cap a la cuina! No t’ho pensis més! Estem segurs que gaudiràs d’aquesta estona. I encara més de menjar-te un àpat tan divertit cuinat per tu mateix/a