Pastís de patata i carn
El confinament que avui ens afecta ens porta a passar moltes hores a casa. Com pensem que a la vida sempre és millor veure el got mig ple, creiem que ara tenim una bona oportunitat per dedicar més temps a la cuina.
I com que els nens també són a casa i necessiten fer activitats entretingudes, avui volem proposar-te una recepta molt saludable i fàcil d’elaborar amb els teus fills: pastís de patata i carn.
Només heu de seguir uns senzills passos!
Ingredients (4 persones)
- 1kg de patates
- 1 ceba
- 250 gr de tomàquets madurs
- 500 gr carn picada (mixta porc i vedella)
- 100 gr de formatge ratllat per gratinar
- Un got de llet tèbia
- Oli d´oliva verge
- Sal
- Pebre
Elaboració
Per els pastís de patata i carn es pelen, es renten i es bullen les patates en una olla grossa. Quan siguin cuites, encara calentes, es passen pel passapuré. S’hi afegeix sal, un raig d´oli i un altre de llet.
Es pica la ceba en trossos petits i es posa en una cassola amb una mica d’oli. Quan la ceba comenci a rossejar, s’hi afegeix la carn picada i es remena bé, fins que estigui començant a daurar-se.
Ara, arriba el moment d’afegir el tomàquet ratllat, la sal i el pebre. Després que la barreja hagi fet xup-xup, es deixa reposar uns 15 minuts.
En un recipient que pugui anar al forn, s’aniran fent capes intercalades de puré i de sofregit.
Per finalitzar el plat, s’afegirà el formatge ratllat pel damunt i introduirem el recipient al forn per gratinar-ne el formatge.
Poseu-vos els davantals i comenceu a elaborar aquest plat tan nutritiu.
Desitgem que en gaudiu molt, cuiners!