El Pernil Salat

El pernil i el meló es coneixen per l’olor

 

Aixeca la mà si tu també et declares fan incondicional d’aquest meravellós aliment.

El pernil salat és un embotit que compta amb un ampli nombre d’adeptes per tot arreu i que es menja a moltíssims indrets del planeta. No hi ha racó del món que no es conegui i els consumidors el solen apreciar com a aperitiu o tapa.

 

De cada animal, s’hi obtenen quatre peces, dues són de les cuixes i les altres dues de l’espatlla, que es conserven en sal i que s’han de deixar assecar perquè puguin aconseguir una textura i un gust concret.

 

Trobem diferents tipus de pernil salat al mercat. La diferència entre ells té a veure amb la raça del porc, amb la dieta que ha portat, amb la zona geogràfica en la qual s’ha criat i també depèn de si l’animal ha viscut al camp o ha romàs més tancat.

 

Les variables esmentades influeixen en la qualitat, en el sabor i, per descomptat, en el preu per quilo que val cada pota. Per exemple, el pernil ibèric és una mica menys assequible que el pernil serrà, ja que aquest procedeix de porcs blancs i és més salat i sec.

 

El pernil, en especial l’ibèric, conté proteïnes i greixos beneficiosos per a la nostra salut. Moltes famílies el trien perquè la carn, vermella i brillant, és molt sucosa i està plena de matisos en el paladar. Amb una sola degustació d’un autèntic pernil ibèric es pot apreciar perfectament com el greix es desfà a la boca.

 

El pernil, ja sigui ibèric o serrà, destaca per una característica important: l’aroma intens que té, que atreu a tothom i, fins i tot, desperta la gana.

 

I és que no fa falta tenir un olfacte molt fi per detectar un bon pernil!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *