Temps de barbacoes

La millor carn per als millors amics.

 

Estarem d’acord que durant aquests dies, i més que mai, tots tenim moltes ganes de recuperar el temps perdut amb els nostres amics.

I què millor que fer-ho al voltant d’una bona barbacoa, tots junts a la terrassa o al jardí, sempre respectant les mesures de seguretat, eh? La primera de moltes més que encara han d’arribar!

Per tal que l’anhelada reunió sigui tot un èxit, et donarem uns trucs pel que fa la planificació i l’organització.

 

1. Revisa si tens els elements bàsics d’una bona barbacoa:

L’espai, els amics, el dia assolellat, el carbó per fer les brases i la carn. Ho tens tot? Doncs, continuem!

 

2. Origen dels productes.

A l’hora d’escollir la carn, millor si és de proximitat i de la màxima qualitat. Aquesta és una manera de respectar el medi ambient i d’assegurar-se que el resultat final serà una festa pels sentits. Pots demanar consell al teu carnisser o carnissera de confiança. Ell o ella et pot recomanar les peces adequades per fer a la graella en funció dels teus gustos.

 

3. Tipus de carn.

Triar el tall argentí de vedella és una opció molt bona. També et poden agradar molt les costelles de xai, les hamburgueses de vedella, la botifarra o la cansalada. Ara bé, si el que vols són uns sabors més suaus, et recomanen les hamburgueses o les cuixes obertes de pollastre. Una manera efectiva per encertar amb l’elecció de la carn és consultar abans les preferències dels teus convidats.

La pregunta indispensable que t’hauràs de fer a la teva botiga habitual és: Quantes persones vindran al dinar o sopar? Per tant, ves amb compte i tingues-ho present. No és el mateix cuinar per a quatre que per a deu persones.

 

4. Els tocs mestres.

No oblidis treure la carn del frigorífic entre una hora i dos abans de cuinar-la. L’objectiu és que cada peça adquireixi una temperatura uniforme.

Si vols salar la carn fes-ho una vegada estigui cuinada. I si vols aromatitzar-la amb farigola o romaní, ho pots fer mentre afegeixes les herbes al propi foc. Porta a la taula pebre negre per moldre al moment i all en pols perquè cadascú, si en vol, condimenti la carn al seu gust.

 

5. A les brases.

Una vegada que hagis encès el foc, ja sigui amb carbó o llenya, arriba el moment de mantenir controlades les flames. Aquest pas és molt important: la brasa no ha de tenir un color vermell, perquè se’ns cremaria tot. El punt ideal de cocció és quan les brases tenen un to gris. Dit això, ara només caldrà decidir quin és l’ordre en el qual es rostirà la carn, ja que no totes les peces de carn triguen el mateix temps a fer-se.

Recorda: la temperatura i els temps són clau perquè la carn quedi perfecta. Pots ajudar-te d’un termòmetre de cuina i anar movent les brases amb un atiador. Un truc més pràctic és fer un petit tall a la carn i comprovar si encara li falta una mica més de cocció.

 

Esperem que tothom gaudeixi d’aquests moments de retrobament i, sobretot, de la carn que cuineu: un producte, bo, fresc i local.

Bon profit a tothom!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *