Botifarra de Corder – Tarraco

La botifarra de corder, o de mondongo com es coneix a la zona, és un embotit tradicional molt peculiar resultat de la unió dels productes elaborats després del sacrifici del bestiar a les cases de pagés tarragonines. Així doncs, després de la matança del xai, quan ja s’havien aprofitat les parts nobles de l’animal es reservaven les menys nobles per fer botifarra.

El color d’aquest producte és molt característic, ja que és molt fosc, gairebé negre i la seva mida va en funció del budell emprat. Els ingredients principals són: sang de xai, vísceres, cansalada, tripa o budell cec, sal i pebre. Es pot menjar acabada de bullir quan té un sabor més suau o després de deixar-la reposar un temps I està freda, llavors tindrà un sabor més intens.

Podràs trobar aquest producte a les cansaladeries i xarcuteries de la zona així com també en plats oferts als restaurants de les comarques tarragonines. La coneixies?

Tarraco

Tarragona té una apassionant vessant històrica, ja que va ser una de les principals ciutats de l’imperi romà, anomenada Tarraco.

L’amfiteatre de Tarraco és un edifici de forma oval construït vora el mar al segle II, les grades del qual es van excavar a la roca. Amb una capacitat per 14.000 espectadors, hi tenien lloc les lluites de gladiadors i les execucions públiques.

A part de l’amfiteatre trobem altres punts d’interès històric elevat com l’aqüeducte de les Farreres, també conegut com el Pont del Diable, l’Arc de Berà o el Fòrum Local on es trobava el centre religiós i social de la ciutat romana.

Una ruta per una de les èpoques més interessants de la nostra història que no pots deixar de visitar. Segur que després de passejar per la Tarraco romana necessitaràs degustar un plat típic de la zona, recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *