Coca enramada – Baix Penedès

La coca enramada, o coca de recapte, és típica del Baix Penedès. Aquest aliment té el seu origen, com molts d’altres, a les cases de pagès i als pobles catalans de fa segles. La coca enramada es fa amb pasta de pa però a diferència del pa normal, en aquest cas hi afegien oli.

La coca enramada és una coca de pasta de pa allargada, aplanada i semiovalada acompanyada de patata, espinacs, botifarra… els ingredients depenen de la tradició de cada localitat.

Aquest producte el podràs trobar a diferents establiments, tant pastisseries, com cansaladeries i xarcuteries com rostisseries i, generalment, es consumeix durant qualsevol àpat com a piscolabis.

Les vinyes del Baix Penedès

El Baix Penedès és una comarca amb costa, la qual cosa comporta una gran afluència de turistes durant la temporada estiuenca, que busquen les seves platges i el mar. Però el Baix Penedès també és una comarca de vinyes i d’un enoturisme emergent, que pot donar una altra vessant complementària al turisme de sol i platja.

Al Vendrell trobem tres dels vuit cellers actius de la zona, l’ Avgvstvs, el Barthomeus i Jané i Ventura. A Bonastre podrás visitar els cellers de Cal Lluïsot i els de Partida de Creus i Sicus i per acabar, a Albinyana i Santa Oliva podràs visitar Cal Santó i el Mas Perdut respectivament.

Una gran oportunitat per conèixer una de les tradicions més típiques de la zona de la mà dels mateixos enòlegs i viticultors de la zona. Ah! I recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte típic de la zona que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *