Carn de Xai

Una delícia per a gaudir tot l’any

La carn de xai és una carn fantàstica, la qual es pot gaudir a diari o en ocasions especials com ara, per exemple, a les festes nadalenques.

Si per Nadal o per Cap d’Any estàs pensant en fer una recepta amb carn de xai, potser t’interessarà tenir una mica més d’informació sobre aquest producte tan apreciat per la seva versatilitat, ja que es pot cuinar tant a la planxa, com al forn o en estofats. Característiques d’una carn de xai de qualitat

Un tros carn de xai de qualitat es caracteritza pel seu color rosat, la intensitat del qual depèn de l’edat que tingui l’animal. Et recomanem evitar els talls que presentin tons ocres, cosa que indica que han estat en contacte amb l’oxigen durant massa temps i, en conseqüència, han començat a oxidar-se.

És important que, a més a més del to adequat, la carn de xai tingui un aspecte ferm, llis i sense humitat. Per tant, evita les peces amb aparença enganxosa, ja que estaràs davant d’una carn que no és fresca. 

Un altre símptoma de frescor, pel que fa als ossos, el detectaràs si a l’interior d’un os hi veus una mica de sang. Descarta qualsevol peça que no estigui tallada amb un tall net i sencer, i descarta també aquelles que presentin ossos estellats.

No oblidis que l’etiquetatge de la carn també et donarà moltes dades en relació a la seva procedència i la seva qualitat.

 

 

Tècniques per a coure 

A la brasa. Sense estar en contacte directe amb el foc, la carn guanya un agradable toc fumat. Si, encara, a la carn hi afegeixes herbes aromàtiques i un rajolí d’oli, aconseguiràs una flaire molt agradable i realçaràs l’aroma i el sabor particular del xai. Com a acompanyament, pots cuinar al mateix foc unes delicioses panotxes de blat de moro. 

Rostida al forn. Aquest sistema de cocció és ideal per a l’espatlla i la cuixa. Escalfa prèviament el forn, fica la can a dins i dona-li voltes diverses vegades perquè es faci d’una manera uniforme. Què et sembla aprofitar un costat de la safata on has col·locat la carn per a afegir làmines de patata com a guarnició?

Per a estofats. Els trossos d’espatlla i de coll són molt adients per a cuinar amb aquesta tècnica. Una vegada els hagis salpebrat, introdueix-los a una cassola amb un rajolinet d’oli fins que estiguin daurats. Després, afegeix-hi brou o vi fins que la carn quedi coberta. Complementa el plat amb les verdures que més t’agradin.Recorda que el teu carnisser de confiança no és només un venedor de carn, és molt més! És un especialista en com treure el màxim rendiment a cada peça i el millor sabor de cada porció. Per aquesta raó, aquest Nadal confia en la seva experiència i demana-li tot el que necessitis per a preparar uns àpats ben deliciosos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *