La carn de porc

Una carn amb grans propietats

 

És una realitat que la carn de porc és una de les més consumides al món i, més concretament, a Catalunya. Tant és així que el porc té un paper fonamental dins la nostra cultura catalana.

 

A dia d’avui, la carn de porc té moltes propietats nutritives i està classificada com a carn blanca perquè, en comparació amb la de vedella, conté menys ferro i menys greixos saturats. És per això que és un aliment molt complet i alhora molt apreciat per la gran varietat de talls i formes de preparació.



El seu valor nutricional

 

La carn de porc és una font de proteïnes i minerals com el potassi, el ferro i el zinc. També presenta un alt contingut en vitamines A, D, E, K, B1 i en àcids grassos insaturats. La quantitat de greix depèn directament de la raça, el sexe, l’edat i de l’alimentació que ha tingut l’animal al llarg de la seva vida, així com de la peça de la qual en procedeix el tall.



Els seus beneficis

 

La carn de porc sol agradar als nens i és molt recomanada per a ells en èpoques de creixement per l’aportació de proteïnes d’alt valor biològic. Aquestes també els ajuden a conservar la massa muscular i són fonamentals per a la formació de teixits enzims, les hormones i els anticossos. Podem dir que estem davant d’un aliment no només perfecte per als petits de la casa, sinó també per a totes les persones que volen aconseguir un òptim desenvolupament muscular. Pel que fa als esportistes, la carn de llom de porc els pot ajudar a disminuir la fatiga i el cansament gràcies al contingut proteic i vitamines que té. 

 

Per tot això, la carn de porc resulta molt bona elecció. Altrament de ser un producte molt suculent i gustós al paladar, alhora és fàcilment digerible. 



Consells per a la compra i la conservació de la carn de porc 

 

Al moment de la compra de la carn tria les peces que vegis amb una aparença lleugerament humida. Fixa’t també que el greix que contingui la peça sigui ferma i d’un color blanc. 

 

Has de saber que la carn que es localitza a la part del davant de l’animal és de menys qualitat que la que es troba a la part posterior. Això és així, principalment, perquè a la part de darrere és on es concentra el col·lagen i, per tant, és més gelatinosa.

 

És important que quan ja hagis comprat la carn la conservis al frigorífic entre tres i cinc dies màxim abans del seu consum. Si optes per congelar-la, t’aconsellem que les peces grans les guardis no més de quatre mesos.

 

Recorda que si al moment de la compra tens qualsevol dubte sobre aquest tipus de carn o qualsevol altra, els nostres carnissers-xarcuters estaran encantats de respondre-te’l i ajudar-te en allò que necessitis. 



Des de Carnissers Xarcuters Catalunya t’animem a provar nous talls del porc per descobrir quins són els que t’agraden més. Desitgem que gaudeixis d’aquesta deliciosa carn i de les seves propietats nutricionals!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *