Llonganissa de Vic – Vic

Les primeres dades documentades que hi ha de la Llonganissa de Vic daten del 1456 però es creu que pot tenir el seu origen un segle abans. Aquest producte es produïa a les masies, aprofitant les condicions climàtiques de la zona com un mètode de conservació de les carns.

La Llonganissa de Vic és un embotit elaborat amb carn de porc i cansalada que té com a únics condiments la sal i el pebre negre. La seva forma, com bé sabràs, és cilíndrica i presenta restes de floridura damunt la pell, que al principi és de color blanquinós i progressivament va agafant una tonalitat marró-violàcia.

Podràs trobar aquest producte arreu de Catalunya, tant a cansaladeries i xarcuteries com a grans supermercats. Assegura’t que és autèntica, això ho podràs veure a través de la seva etiqueta amb el segell de IGP que assegura l’elaboració i procedència d’aquest producte que ja forma part dels tresors gastronòmics de la cultura catalana.

Vic

Molt abans que s’hi construís la primera casa, aquí hi havia una esplanada on es duia a terme un mercat a camp obert. Als segles XII i XIII s’hi va començar a construir al voltant; les cases es feien amb porxos per resguardar-se de les inclemències del temps i la normativa de l’època manava que els arcs havien de ser prou alts perquè hi pogués passar un home a dalt d’un cavall. Avui s’hi continua fent el mercat cada dimarts i cada dissabte; és el centre de la vida ciutadana i l’escenari de tota mena d’actes i celebracions.

Els edificis són d’èpoques i estils diversos, però presenten en conjunt una gran harmonia. En una cantonada, l’escultura dedicada al Merma marca un dels punts de trobada: està dedicada al membre més popular de la família Cap de Llúpia, els capgrossos de Vic, que acompanyen els gegants de la ciutat durant les festes i són molt populars entre els més petits. El centre de la plaça no ha estat mai empedrat ni asfaltat i ha mantingut així la seva essència al llarg dels segles, cosa que la converteix en una de les places més singulars del país.

Recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Font: https://www.victurisme.cat/ca/que-s2019hi-pot-fer/que-oferim/ruta-turistica

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *