Paté de Llacuna – Anoia

El paté de la llacuna és un producte tradicional derivat de la matança del porc que s’ha recuperat i comercialitzats des de fa només unes dècades.

Aquest producte es presenta en peces allargades, lleugerament ovalades i la seva carn és d’un color marró-vermellós trencat per les trames blanquinoses de la cansalada. La seva textura és causada pel trinxat de la carn, el qual li confereix un paladeig granellut, tendre i consistent.

Aquest paté se sol vendre llescat i el pots comprar als elaboradors de la zona o, també, en molts punts del territori català com Barcelona o Vilafranca del Penedès. La millor manera de degustar-lo és amb una llesca de pa torrat tot i que també es pot menjar en amanides, canapès i entrepans.

Els salts de Cabrera d'Anoia

A l’Anoia hi trobem un conjunt de salts d’aigua no gaire coneguts i que són una petita meravella. Ens trobem al municipi de Cabrera de l’Anoia, un indret ombrívol i humit molt apropiat per a persones que s’inicien en l’esport del descens de barrancs.

El torrent pren el nom de la masia homònima que hi ha a prop, Canaletes. En canvi, el nom dels salts es corresponen a les seves característiques. Els salts que trobaràs durant la ruta són: Els Capellans, El Cargol, la Mala Dona i els Cups.

Preparats per una ruta plena d’aventura? Si necessites agafar energia després de la ruta recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Font: https://anoiaturisme.cat/anoia/els-salts-mes-amagats-de-cabrera-danoia/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *