Secallona – Castell de Burriac

La Secallona, també coneguda com a Somalla, és un embotit típic català de la família dels madurats que es caracteritza pel seu aspecte sec i deshidratat (d’aquí el seu nom).

S’elabora a partir de carn magra de porc, generalment condimentada amb sala i pebre per posterior-ment embotir-se en un budell prim. La reconeixeràs fàcilment pel seu aspecte primet i allargassat i, generalment, sense florit.

Aquest producte amb un alt valor energètic el podràs trobar a totes les cansaladeries del territori català així que no tens excusa per no tastar-lo 🙂

Recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Castell de Burriac

El Castell de Burriac és una joia històrica i paisatgística del Maresme, concretament es troba a Cabrera de Mar. Es tracta d’un castell medieval amb el seu origen al segle XI, ja que s’han trobat referències a partir de l’any 1017.

La seva arquitectura és totalment medieval amb un petit recinte emmurallat i, com és d’esperar, al cim d’un escarpat turó.

Si t’agrada passejar per camins envoltats de naturam aquesta excursió és perfecte per passar un bon dia. Per poder accedir al castell, hauràs de caminar per les rutes d’excursionisme del Parc de la Serralada Litoral. La ruta més curta és de 3,1 km i surt des d’Argentona, trigaràs a trobar-te amb el castell de Burriac una hora i mitja aproximadament i la dificultat del camí és mitjana. Et recomanem que agafis una botella d’aigua fresca, gorra i crema solar i gaudeixis d’una excursió fins al cim.

Recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *