Botifarra catalana – Barcelona

La botifarra catalana és un dels embotits més populars i consumits a causa del seu sabor i la capacitat d’adaptar-se a tots els gustos i paladars. Es tracta d’un producte fet amb les carns més nobles del porc, que progressivament s’ha anat incorporant també a l’oferta d’embotits produïts industrialment, la qual cosa ha fomentat la seva difusió per tot el territori.

És un embotit gruixut i de dimensions i formes variables en funció del tipus de tripa utilitzada. Visualment té un tall rosat i llis, només trencat a vegades per les taques fosques de la tòfona i d’altres espècies i condiments que cada elaborador vulgui afegir-hi. La textura de la botifarra és tendra i melosa, i el sabor suau i aromàtic.

S’elabora amb carn magra, ben triada de greixos, tendons i hematomes, procedent de cuixes i espatlles de porcs joves o castrats, i en alguns casos se li afegeix una mica de papada o de cansalada viada per tal de conferir-li més melositat. La millor manera de menjar-la és acompanyada d’un bon pa amb tomàquet o a la brasa, com tu vulguis, segur que t’encanta.

La Sagrada Família - Barcelona

De les mans I la ment privilegiada d’Antoni Gaudí va nèixer aquesta meravellosa basílica: La Sagrada Família. El projecte impulsat per i per al poble fa 135 anys representa el Màxim exponent de l’arquitectura modernista i s’ha convertit en el segell arquitectònic identitàri de Catalunya i un dels més visitats a escala mundial.

La construcció va començar el 1182 amb un estil neogòtic fins que va caure en mans d’Antoni Gaudí qui el va replantejar des de zero apostant per un disseny modernista compost per 18 torres de les quals només va tenir temps de construir una degut a la seva prompta mort l’any 1926.

Podem assegurar que no pots trepitjar la ciutat de Barcelona sense visitar el temple de La Sagrada Familia encara que sigui des de l’exterior. La seva bellesa i proposta arquitectònica no et deixarà indiferent.

Recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *