Xoriç – Priorat

El xoriç, molt conegut arreu de la península, és un embotit fet especialment de llom de porc i té aspecte de botifarra envellida, amb un color vermellós i marronós. Aquest color tan característic ve del seu procés d’elaboració, quan la carn del porc s’adoba amb espècies, entre elles la més destacada és el pebre vermell. De fet, aquest és el tret diferencial entre aquest embotit i el que es pot trobar arreu del territori espanyol.

La perfecta combinació de la carn del llom del porc i la cansalada fan d’aquest embotit un aliment amb un alt valor calòric i proteic perfecte per ser degustat amb pa amb tomàquet o sol. També es fa servir per elaborar plats cuinats com els cigrons amb xoriç, un plat més aviat recomanat per l’hivern.

El Priorat i la ruta de l'oli

L’oli de la comarca del Priorat és un oli extraordinari del qual en podreu conèixer el procés d’elaboració i les característiques en els diversos molins de la zona.

A través dels Molins del Priorat, en molts casos agrupats en cooperatives, podràs conèixer la tradició i l’elaboració d’un dels productes clau de la dieta mediterrània, l’oli d’oliva.

Entre aquests Molins hi destaquen la cooperativa de la Bisbal de Falset, la Cooperativa de Cabacés o l’Agrícola d’Ulldemolins Sant Jaume entre d’altres.

A més, recomanem molt la visita a Siurana on es produeix l’oli que compta amb la Denominació d’Origen Protegit, considerat un dels productes gastronòmics més destacat de la ruta.

Recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *