Batch Cooking

Cuina un dia per a tota la setmana

 

Encara que ho sembli, cuinar per a tota la setmana no és impossible. Amb el mètode del batch cooking podràs preparar els teus àpats i gaudir molt més del teu temps lliure.

El batch cooking contribueix a l’adquisició de nous hàbits saludables, ja que facilita la possibilitat de menjar cada dia aliments naturals i de temporada. Aquesta planificació et permetrà fugir dels menjars improvisats d’última hora en els quals és molt fàcil rendir-s’hi quan es disposa de poc temps.

Els pilars bàsics que hem de tenir presents són els següents:

 

La planificació

Comença amb el disseny dels teus menús. Pots planificar plats diferents i tindràs tota una setmana coberta. Si fas la compra el divendres a la tarda o el dissabte al matí, tindràs el cap de setmana per a dedicar unes hores a posar-te a cuinar. Compra tan sols el que necessitis i estalviaràs diners i evitaràs desaprofitar res. D’aquesta manera la dieta serà molt més sana perquè, en ser totalment casolana, evitaràs els precuinats. 

 

Els tipus de plats

Tria plats que es congelin bé i que no es facin malbé al congelador. Hi ha poques coses que no es poden congelar com, per exemple, algunes salses emulsionades (maionesa) i algunes verdures (enciam, canonges, etc.). En aquests casos et recomanem que ho guardis tot a la nevera, dins d’un recipient ben tancat, i ho mengis com més aviat millor.

 

 

Envasos a punt

Assegura’t que en els envasos on repartiràs el menjar són del material apropiat i que es tanquen hermèticament. Si ho tens en compte, protegiràs bé els aliments. També evitaràs que es cremin a causa del fred i que agafin sabors desagradables. Si els teus tàpers, a més a més, es podem apilar, mantindràs el congelador endreçat. Ah! És molt important que no els omplis fins a la capacitat màxima, perquè amb la congelació l’aigua es dilata i ocupa més espai.

 

Congela en porcions petites

Si ho fas d’aquesta manera, aprofitaràs al màxim la recepta que hagis preparat. En lloc de congelar tota l’elaboració sencera en un envàs gran, guarda porcions petites de la quantitat que tu et menjaries. Així, trigaràs menys temps a descongelar-ne les racions. Si fas servir recipients de cristall, veuràs ràpidament allò que hi ha a dins. Una altra opció és enganxar etiquetes a sobre, amb el nom del que hi conté. És molt còmode si vas amb presses! 



Finalment, et suggerim que provis a fer batch cooking durant almenys un mes. Comprovaràs en primera persona els grans avantatges que té. Ara que ja saps com funciona aquest mètode… cuina més per viure millor!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *