Tupí de porc – El Pedraforca

La manera tradicional de conserva dels productes de la matança pròpia de les masies catalanes que ara pots trobar-la a les xarcuteries i cansaladeries té nom propi: Tupí de porc.

Aquest confitat és un producte derivat de la matança del porc i té el seu origen com a mètode per aprofitar i conservar aquest aliment. En el Tupí de porc s’hi incorporen costella de porc, botifarra a bocins, llom i el color de les carns adopta una tonalitat grisenca i lluent a causa de la conservació amb l’oli.

Aquest producte el trobaràs a les botigues en format a granel o envasat en pots de vidre i la manera de consumir-lo és en porcions reduïdes i acompanyat d’amanides, escalivada, verdures o bolets. Si no el vols comprar, segur que el podràs tastar a qualsevol restaurant de la zona, ja que n’és un plat estrella.

El Pedraforca

El Pedraforca s’aixeca en una àrea molt petita, formada durant milers d’anys per l’erosió dels materials calcaris i de les margues toves, que li han donat el seu particular i especial perfil en forma de forca. Situat als Prepirineus, a la comarca del Berguedà, forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Es pot veure des del mirador que trobaràs a la carretera de Saldes o, si ho prefereixes pots bordejar-lo per una ruta circular que permet gaudir d’una visió de 360 graus de la muntanya. El recorregut es pot completar en un sol dia, o bé dividir-lo en dues jornades. Així i tot, si no ets un senderista o escalador experimentat et recomanem que observis el Pedraforca des del mirador. 

Recorda que els nostres xarcuters i carnissers estan allà on vagis per ofertir-te un producte bo, fresc i local que segur que completarà la teva ruta turística.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *