Carn de vedella amb castanyes i bolets
Un estofat fet amb els fruits de la tardor
Avui volem aprofitar els productes de temporada que arriben a la tardor i proposar-te una recepta d’aquelles que venen de gust quan comença a fer fred: estofat de vedella amb castanyes i bolets. Segueix llegint i aprèn amb nosaltres a fer aquest plat tan sa i apropiat per a la nova estació que aviat començarà.
Ingredients (para a 4 persones):
750 gr de carn de vedella per a estofar tallada en daus
2 cebes
2 grans d’all
500 ml de vi negre
250 ml de brou de pollastre
15 castanyes
250 gr de bolets
1 unça de xocolata negra
Farina
Romaní
Farigola
Oli d’oliva
Sal
Elaboració:
Afegeix sal als trossos de carn de vedella, enfarina’ls i retira’n l’excés. Posa un rajolí d’oli d’oliva en una cassola i introdueix-hi la vedella. Una vegada daurada, retira-la.
A continuació, i en el mateix oli, ofega la ceba tallada i els grans d’all picats, juntament amb un polsim de sal. Deixa coure aquests ingredients durant vint minuts a foc mig-baix i remena la mescla, de tant en tant, amb una espàtula.
Incorpora de nou la carn a la cassola i afegeix el vi negre, el brou de pollastre, la farigola i el romaní. Tapa-ho tot i deixa-ho a foc baix durant una hora i mitja aproximadament.
Mentrestant, pela les castanyes. Per a fer això, fes-los-hi un tall amb ajuda d’un ganivet i introdueix-les al microones en tandes de cinc en cinc durant vint segons. Recorda que quan siguin calentes resulten més fàcils de pelar!
Quan la carn porti una hora i mitja coent-se, llança les castanyes a l’estofat i deixa-ho coure vint minuts més a foc baix.
Neteja i talla els bolets. Salteja’ls en una paella amb un raig d’oli i durant un parell de minuts deixa’ls a foc viu. Incorpora’ls a l’estofat i deixa que tot el conjunt faci xup-xup uns deu minuts més. Ara ja pots afegir l’unça de xocolata negra i, si fos necessari, agregar una mica més de sal.
Esperem que t’entretinguis molt amb aquesta recepta i que, sobretot, el seu sabor t’agradi tant com a nosaltres. Et quedarà un plat deliciós!