canelons de sant esteve

Els Canelons de Sant Esteve

Pel Nadal res millor que una recepta tradicional

 

S’acosta Nadal i, com és habitual, també ho fan els sabors tradicionals d’aquestes dates tan assenyalades.

Encara que aquest any les festes siguin una mica atípiques, plats com els canelons de Sant Esteve són el nexe d’unió perfecte amb la nostra família i amics. Cadascú a casa seva, però tots gaudint a la vegada d’un plat tan típic com bo.

Avui volem compartir amb tu la nostra recepta dels canelons de Nadal. Te l’expliquem pas per pas perquè el dia vint-i-sis els canelons, més que bons, et quedin boníssims!

 

INGREDIENTS:

El rostit: 

300 g de carn magra de vedella i de porc

100 g de pit de pollastre

50 g de fetge de pollastre

1 ceba

2 pastanagues

1 porro petit

2 grans d’all

Oli d’oliva verge

1 l de llet

Sal

Pebre negre

12 làmines de pasta de caneló

 

Nota: Pel que fa a la carn, pots fer servir trossos de pollastre, de porc, de vedella i, fins i tot, de botifarra.

 

La beixamel:

30 g de farina

Mantega

Llet

Pebre blanc

Nou moscada

125 g d’un formatge ratllat que es fongui bé

 

ELABORACIÓ

El farcit:

Talla la carn en daus i posa-la a dins d’una olla amb oli d’oliva i inclou, si en tens, restes de pollastre esmicolat o d’una altra carn que vulguis aprofitar.

A continuació, cou la carn a foc mig-baix, afegeix-li la ceba i, si vols, alguna verdura més. Nosaltres et proposem incorporar pastanaga i porro. Si et ve de gust, també pots afegir foie o fetge per a enriquir el farcit. Aquest cop nosaltres ens hem decantat pel fetge. Tot seguit, ho salpebrem tot i hi aboquem els grans d’all.

Seguidament, col·loca tota la carn en una cassola amb part del suc del rostit. El següent pas consisteix en desfer la carn i, si és necessari, hauràs de desossar-la. Ara, és el moment de triturar-la fent ús d’una picadora o un robot de cuina fins aconseguir una pasta homogènia, on tots els ingredients quedin ben integrats. Reserva la mescla.

 

La beixamel:

En un cassó, fon la mantega a foc mig i després, quan aquesta estigui fossa, incorpora-hi la farina. Et recomanem que vagis remenant tots els ingredients amb un cullerot per a evitar que es puguin quedar enganxats al fons del recipient. 

Sabràs veure que la farina es va torrant perquè anirà agafant un color una mica groguenc. Ara, afegeix-hi un fil de llet sense parar de remenar i veuràs com la beixamel s’anirà espessint. Vigila que no quedin grumolls! Quan la llet acabi de bullir afegeix-hi pebre blanc, nou moscada i una mica de formatge ratllat. 

Seguidament i en una cassola gran, barreja la pasta dels canelons amb aquesta beixamel. Si vols, cobreix bé la pasta amb paper film i guarda-la a la nevera per a evitar que s’assequi.

 

Muntar els canelons:

Muntar els canelons de Sant Esteve no és tan difícil com et penses. Estigues atent i no te’n perdis detall!

En una cassola petita amb suficient aigua i sal, hauràs de coure les plaques de caneló durant el temps recomanat pel fabricant. Un cop estiguin al punt, les hauràs de refredar introduint-les en aigua per tallar la cocció. Després, deixa-les una per una sobre d’un drap de cuina net i humit.

Amb l’ajut d’una cullera o d’una mànega de pastisser, col·loca una mica de farcit al centre de cada làmina i enrotlla els canelons.

Per acabar diposita una capa de beixamel a una safata i després col·loca tots els canelons al damunt. Cobreix-los amb beixamel i amb formatge ratllat.

Ja gairebé estàs acabant! Posa el forn a 220 graus i gratina-ho durant 10 minuts. 

Quan els canelons estiguin daurats ja els podràs treure del forn i començar a servir-los. 

Tingues en compte que uns dels ingredients fonamentals per elaborar aquest plat tan típic és la paciència i que una de les claus del seu èxit és comptar amb ingredients de qualitat.

 

A les nostres botigues trobaràs la carn més selecta i sucosa per a fer a casa els teus canelons de Sant Esteve! Recorda que també pots encarregar aquest plat i molts d’altres ja preparats a la teva carnisseria de confiança. Busca la teva botiga més propera al mapa dinàmic del nostre web i no oblidis que, en aquestes dates, cuinem per tu.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *