pollastre rostit de nadal

Pollastre rostit de Nadal

Una recepta tan típica com senzilla

 

Avui et portem una recepta molt fàcil d’elaborar i que forma part de la gastronomia catalana. Es tracta del pollastre rostit de Nadal, un plat que es fa a moltes llars durant aquestes festes amb prunes i pinyons. Posa’t el davantal que… comencem! 

 

INGREDIENTS:

1 pollastre sencer tallat a quarts

200 g de prunes

100 g de pinyons

4 cebes petites

2 tomàquets

Mitja cabeça d’alls

1 branca de canyella

150 ml de vi ranci

Farigola

Oli d’oliva

Sal

Pebre

Aigua

pollastre rostit de nadal

 

ELABORACIÓ:

Per començar, salpebra el pollastre que el teu carnisser t’haurà tallat en quarts.

Posa al foc una cassola amb oli i afegeix les peces de pollastre fins que agafin un to daurat. Després talla les cebes en daus. A continuació incorpora aquests trossos a la cassola junt a la cabeça d’alls, el canonet de canyella i les herbes aromàtiques.

Tapa el recipient i deixa coure el contingut durant 10 minuts, a foc baix amb una mica d’aigua. Tot seguit, afegeix el vi ranci, els tomàquets tallats pel mig i les prunes. Deixa coure uns 45 minuts més. Vigila sovint que no hi falti aigua i afegiu-ne si cal. 

De tant en tant, gira la carn perquè es cuini bé i no es cremi. 

Quan el pollastre s’hagi acabat de fer, hi podràs introduir les prunes i els pinyons. Al cap d’uns minuts ja estarà enllestida la recepta.

Recorda que aquest Nadal cuinem per tu! Així que, si et ve de gust, pots encarregar els teus àpats nadalencs a les nostres botigues. Al mapa dinàmic que hi ha al nostre web pots trobar el punt de venda que tens més a prop de casa!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *