Escudella amb Pilota
Una recepta tan típica com senzilla
Avui et portem una recepta molt fàcil d’elaborar i que forma part de la gastronomia catalana. Es tracta del pollastre rostit de Nadal, un plat que es fa a moltes llars durant aquestes festes amb prunes i pinyons. Posa’t el davantal que… comencem!
INGREDIENTS:
1 pollastre sencer tallat a quarts
200 g de prunes
100 g de pinyons
4 cebes petites
2 tomàquets
Mitja cabeça d’alls
1 branca de canyella
150 ml de vi ranci
Farigola
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Aigua
ELABORACIÓ:
Per començar, salpebra el pollastre que el teu carnisser t’haurà tallat en quarts.
Posa al foc una cassola amb oli i afegeix les peces de pollastre fins que agafin un to daurat. Després talla les cebes en daus. A continuació incorpora aquests trossos a la cassola junt a la cabeça d’alls, el canonet de canyella i les herbes aromàtiques.
Tapa el recipient i deixa coure el contingut durant 10 minuts, a foc baix amb una mica d’aigua. Tot seguit, afegeix el vi ranci, els tomàquets tallats pel mig i les prunes. Deixa coure uns 45 minuts més. Vigila sovint que no hi falti aigua i afegiu-ne si cal.
De tant en tant, gira la carn perquè es cuini bé i no es cremi.
Quan el pollastre s’hagi acabat de fer, hi podràs introduir les prunes i els pinyons. Al cap d’uns minuts ja estarà enllestida la recepta.
Recorda que aquest Nadal cuinem per tu! Així que, si et ve de gust, pots encarregar els teus àpats nadalencs a les nostres botigues. Al mapa dinàmic que hi ha al nostre web pots trobar el punt de venda que tens més a prop de casa!