Estofat de Vedella
Un plat deliciós per a cuinar sense pressa
L’estofat de vedella és una recepta típica de l’hivern molt saborosa i fàcil de preparar. La carn queda tendríssima, es desfà en la boca, i si l’acompanyem amb patates i verdures aconseguirem un plat molt complet en què s’hi pot sucar pa!
A continuació t’expliquem, pas per pas, com pots elaborar aquest àpat calent i tan suculent que és ideal per a escalfar el cos els dies de més fred, cullerada a cullerada.
INGREDIENTS:
(Per a 4 persones)
1 kg de vedella
2,5 kg de pastanagues
2,5 de patates
1 cabeça d’alls
1 fulla de llorer
1 tomàquet
1 got de vi ranci
1 got petit de conyac
1,5 gots d’aigua
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Sal
Oli d’oliva
Farina
Aigua
ELABORACIÓ
Fica en una olla un bon rajolí d’oli i escalfa’l.
Passa els daus de vedella, ja salats, per una mica de farina i després fregeix-los amb l’oli d’oliva durant dos o tres minuts.
Després, agrega-hi la cabeça d’alls sencera, les pastanagues pelades i tallades a rodanxes, la fulla de llorer, la ceba tallada a quarts, com també el tomàquet, una culleradeta de pebre negre i una altra de pebre vermell dolç, el got de vi ranci i el de conyac. Deixa bullir a foc mitjà-baix uns 20 minuts aproximadament.
Quan tot s’hagi reduït, incorpora dos gots d’aigua i les patates pelades i tallades en trossos grans. Ara, si cal, rectifica la sal.
Tapa l’olla i deixa estofar el contingut a foc lent, ben bé una hora, tot afegint-hi aigua perquè no s’enganxin els ingredients.
Una vegada vegis que la carn i les patates són tendres i que gairebé no queda aigua perquè s’ha format una salsa no gaire espessa, la teva recepta ja estarà enllestida.
Esperem que t’agradi molt aquest estofat de vedella i el cuinis moltes vegades. Bon profit!
Recorda que si no tens clar quina és la carn més adequada per a preparar els teus àpats, pots aprofitar els coneixements i les recomanacions del teu carnisser. No tinguis vergonya i demana-li consell. D’això, no en dubtis! 😉