vedella amb carxofes

Cassoleta de Vedella amb Carxofes

Una combinació exquisida

La carxofa és una de les verdures més utilitzades de la nostra horta. Es pot cuinar de totes les maneres i és molt saludable i diürètica.

 

En la recepta d’avui et proposem una combinació de carn i carxofes de temporada en un únic plat calent. Aquesta opció és ideal per a menjar en dies de fred. Estàs preparat per començar a preparar-la? Som-hi! 

 

Ingredients:

 

400 g de carn de vedella trossejada per a guisar

2 kg de carxofes 

2 cebes

100 g de tomàquets ratllats

1 cabeça d’alls

1 fulla de llorer

3 cullerades petites de sucre

1 litre de brou de pollastre

1 copa petita de vi blanc

5 cullerades d’oli d’oliva

Julivert

Sal

Pebre

 

Elaboració

Primer salpebra la vedella, que prèviament hauràs trossejat en daus. Tot seguit, escalfa una cassola amb oli d’oliva i cou la carn. Quan aquesta estigui una mica daurada, ja la pots reservar.

A continuació, pela les cebes i pica-les en trossos molt petits. Seguidament, fica-les dins la cassola per fregir-les. Et recomanem fer aquesta acció molt lentament, fins que s’evapori completament l’aigua de la ceba. Després, un cop evaporada l’aigua, introdueix tres cullerades petites de sucre fins caramel·litzar la ceba.

Tot seguit, hauràs d’incorporar l’all picat i sofregir-lo a foc lent. Afegeix-hi el tomàquet i deixa’l coure fins que es redueixi. Ara, afegeix-hi el julivert picat, la fulla de llorer, el sucre restant i salpebra al teu gust. Deixa-ho coure tot uns 10 minuts.

Mentrestant, hauràs de preparar les carxofes: una vegada les hagis rentat i les hagis tret les fulles més dures de l’exterior, cal que les trossegis fins que arribis als cors de cada carxofa. Guarda-les per després. 

És en aquest moment quan has de tornar a introduir la carn a la cassola, incorporant-hi el brou de pollastre i la copa petita de vi blanc. Deixa-ho coure, a foc lent, durant uns 30 o 45 minuts com a màxim. Un cop hagi passat aquest temps, agrega-hi les carxofes i cou-les durant 5 minuts més. 

Esperem que trobis aquesta recepta fàcil de cuinar i puguis gaudir-la amb tota la família. Bon profit!

Recorda que el teu carnisser et prepararà la carn tal i com la desitgis, en aquest cas és aconsellable que estigui tallada a daus. A més a més, el teu carnisser et pot assessorar sobre quin tipus de carn és més adient per elaborar aquesta recepta. Aprofita els coneixements d’un bon carnisser!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *