Receptes
Espatlla de xai rostida al forn
Temps: 40 min
Racions: 2 persones
Dificultat: Fàcil
Ingredients:
  • 1 espatlla de xai de llet
  • 5 dents d'all
  • 100 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cebes dolces
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • Sal
  • Romero fresc
  • 5-6 patates
Pas a pas:
  1. Preparem la picada. Posem en un morter els alls i el romaní fresc picat. Piquem i a poc a poc anem afegint l'oli d'oliva fins a tenir una mescla homogènia.
  2. Precalfem el forn calor a dalt i a baix a 250º C. Mentrestant, pelem i tallem la ceba en juliana. El mateix farem amb les patates i tallarem com per a guisat, posem sal i reservem.
  3. Salem l'espatlla i col·loquem en la font de forn la ceba trossejada, damunt les patates i a continuació la carn. Reguem amb picada i ho posem al forn a 180º C durant 1 h 45 min / 2 h aproximadament. El temps dependrà de cada forn, una vegada daurada i quan la carn s'enlairi de l'os estarà llesta.
  4. Traiem la carn del forn i servim. Podem reduir la salsa que queda en la safata després de l'enfornat. Per a acabar, col·loquem en un cassó a foc mitjà i deixem que redueixi fins que tingui la consistència que més ens agradi.
El consell del canisser / xarcuter:
Comparteix