Receptes
Cassoleta de Vedella amb Carxofes
La carxofa és una de les verdures més utilitzades de la nostra horta. Es pot cuinar de totes les maneres i és molt saludable i diürètica. La carxofa és una de les verdures més utilitzades de la nostra horta. Es pot cuinar de totes les maneres i és molt saludable i diürètica. En la recepta d’avui et proposem una combinació de carn i carxofes de temporada en un únic plat calent. Aquesta opció és ideal per a menjar en dies de fred. Estàs preparat per començar a preparar-la? Som-hi!
Temps: 1 h 30 min
Racions: 4 persones
Dificultat: Fàcil
Ingredients:
- 400 g de carn de vedella trossejada per a guisar
- 2 kg de carxofes
- 2 cebes
- 100 g de tomàquets ratllats
- 1 capçal d’alls
- 1 fulla de llorer
- 3 cullerades petites de sucre
- 1 litre de brou de pollastre
- 1 copa petita de vi blanc
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- Julivert
- Sal
- Pebre
Pas a pas:
- Salpebra la vedella, que prèviament hauràs trossejat en daus. Tot seguit, escalfa una cassola amb oli d’oliva i cou la carn. Quan aquesta estigui una mica daurada, ja la pots reservar.
- Pela les cebes i pica-les en trossos molt petits. Seguidament, fica-les dins la cassola per fregir-les. Et recomanem fer aquesta acció molt lentament, fins que s’evapori completament l’aigua de la ceba. Després, un cop evaporada l’aigua, introdueix tres cullerades petites de sucre fins caramel·litzar la ceba.
- Tot seguit, hauràs d’incorporar l’all picat i sofregir-lo a foc lent. Afegeix-hi el tomàquet i deixa’l coure fins que es redueixi. Ara, afegeix-hi el julivert picat, la fulla de llorer, el sucre restant i salpebra al teu gust. Deixa-ho coure tot uns 10 minuts.
- Mentrestant, prepara les carxofes: una vegada les hagis rentat i les hagis tret les fulles més dures de l’exterior, cal que les trossegis fins que arribis als cors de cada carxofa. Guarda-les per després.
- Torna a introduir la carn a la cassola, incorporant-hi el brou de pollastre i la copa petita de vi blanc. Deixa-ho coure, a foc lent, durant uns 30 o 45 minuts com a màxim. Un cop hagi passat aquest temps, agrega-hi les carxofes i cou-les durant 5 minuts més.
El consell del canisser / xarcuter:
Comparteix