Receptes
Cassoleta de Vedella amb Carxofes

La carxofa és una de les verdures més utilitzades de la nostra horta. Es pot cuinar de totes les maneres i és molt saludable i diürètica. La carxofa és una de les verdures més utilitzades de la nostra horta. Es pot cuinar de totes les maneres i és molt saludable i diürètica. En la recepta d’avui et proposem una combinació de carn i carxofes de temporada en un únic plat calent. Aquesta opció és ideal per a menjar en dies de fred. Estàs preparat per començar a preparar-la? Som-hi!

Temps: 1 h 30 min
Racions: 4 persones
Dificultat: Fàcil
Ingredients:
  • 400 g de carn de vedella trossejada per a guisar
  • 2 kg de carxofes
  • 2 cebes
  • 100 g de tomàquets ratllats
  • 1 capçal d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • 3 cullerades petites de sucre
  • 1 litre de brou de pollastre
  • 1 copa petita de vi blanc
  • 5 cullerades d’oli d’oliva
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
Pas a pas:
  1. Salpebra la vedella, que prèviament hauràs trossejat en daus. Tot seguit, escalfa una cassola amb oli d’oliva i cou la carn. Quan aquesta estigui una mica daurada, ja la pots reservar.
  2. Pela les cebes i pica-les en trossos molt petits. Seguidament, fica-les dins la cassola per fregir-les. Et recomanem fer aquesta acció molt lentament, fins que s’evapori completament l’aigua de la ceba. Després, un cop evaporada l’aigua, introdueix tres cullerades petites de sucre fins caramel·litzar la ceba.
  3. Tot seguit, hauràs d’incorporar l’all picat i sofregir-lo a foc lent. Afegeix-hi el tomàquet i deixa’l coure fins que es redueixi. Ara, afegeix-hi el julivert picat, la fulla de llorer, el sucre restant i salpebra al teu gust. Deixa-ho coure tot uns 10 minuts.
  4. Mentrestant, prepara les carxofes: una vegada les hagis rentat i les hagis tret les fulles més dures de l’exterior, cal que les trossegis fins que arribis als cors de cada carxofa. Guarda-les per després.
  5. Torna a introduir la carn a la cassola, incorporant-hi el brou de pollastre i la copa petita de vi blanc. Deixa-ho coure, a foc lent, durant uns 30 o 45 minuts com a màxim. Un cop hagi passat aquest temps, agrega-hi les carxofes i cou-les durant 5 minuts més.
El consell del canisser / xarcuter:
Comparteix