Receptes
Tournedó guisat al vi negre

Aquesta recepta és perfecta per a una ocasió especial o un sopar elegant. La carn s’adoba i es cou lentament en un sofregit de verdures i vi negre, creant una salsa rica i saborosa.

Temps: 50 min.
Racions: 4 persones
Dificultat: Mitjà
Ingredients:
  • 4 peces de tournedó de xai
  • 150 g de pastanagues pelades
  • 300 g de ceba
  • 90 g de porro net
  • 6 dents d'all
  • 8 boles de pebre
  • 2 claus d'olor
  • 1⁄2 pal de canyella
  • 120 g de tomàquet
  • 40 g de brandi
  • 400 ml de vi negre
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Farina
  • 1 manada d'espàrrecs bladers
Pas a pas:
  1. Salpebrem els tournedós per totes dues cares i ho passem per farina
  2. En una olla expressa, escalfem un parell de dits d'altura d'oli d'oliva i daurem els tournedós per totes dues cares, a foc fort. Retirem fora del foc i llevem gran part de l'oli.
  3. Afegim les verdures molt peites i les escalfem en la mateixa olla a foc mig. Afegim les espècies, la carn i el brandi. Cuinem a foc fort fins a evaporar pràcticament el líquid.
  4. Reguem amb vi, acabem de cobrir amb aigua o amb brou d'au i cuinem en l'olla expressa a foc mig-baix. Cuinem durant 30 min.
  5. Quan baixi la pressió, traiem els tournedós i colem la salsa. Reduïm els sucs colats en una àmplia paella a foc alt juntament amb els tournedós fins a obtenir una salsa densa. Corregim el punt de sal.
  6. Rentem els espàrrecs, els piquem molt fins i els saltem a foc mig alt, assaonem i servim juntament amb els tournedós.
El consell del canisser / xarcuter:
Comparteix