Receptes
Tournedó guisat al vi negre
Aquesta recepta és perfecta per a una ocasió especial o un sopar elegant. La carn s’adoba i es cou lentament en un sofregit de verdures i vi negre, creant una salsa rica i saborosa.
Temps: 50 min.
Racions: 4 persones
Dificultat: Mitjà
Ingredients:
- 4 peces de tournedó de xai
- 150 g de pastanagues pelades
- 300 g de ceba
- 90 g de porro net
- 6 dents d'all
- 8 boles de pebre
- 2 claus d'olor
- 1⁄2 pal de canyella
- 120 g de tomàquet
- 40 g de brandi
- 400 ml de vi negre
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre molt
- Farina
- 1 manada d'espàrrecs bladers
Pas a pas:
- Salpebrem els tournedós per totes dues cares i ho passem per farina
- En una olla expressa, escalfem un parell de dits d'altura d'oli d'oliva i daurem els tournedós per totes dues cares, a foc fort. Retirem fora del foc i llevem gran part de l'oli.
- Afegim les verdures molt peites i les escalfem en la mateixa olla a foc mig. Afegim les espècies, la carn i el brandi. Cuinem a foc fort fins a evaporar pràcticament el líquid.
- Reguem amb vi, acabem de cobrir amb aigua o amb brou d'au i cuinem en l'olla expressa a foc mig-baix. Cuinem durant 30 min.
- Quan baixi la pressió, traiem els tournedós i colem la salsa. Reduïm els sucs colats en una àmplia paella a foc alt juntament amb els tournedós fins a obtenir una salsa densa. Corregim el punt de sal.
- Rentem els espàrrecs, els piquem molt fins i els saltem a foc mig alt, assaonem i servim juntament amb els tournedós.
El consell del canisser / xarcuter:
Comparteix